header
Welcome to my blog =.=, sudi-sudi bace ape yang aku tules, rajen-rajen komen,folow laa sekali ;) *wink3!, tengs for visit!

May 10, 2011

temu duga yang ta di duga ;)

helo?
amacam oke ta title post neh?
semalam aku telah menghadiri satu temu duga yee,
*skemaa =.=''

pagi toh aku bagun awal siket
*konon2 na search2 siket laa from internet
memang laa aku search2 sket2 laa kan, astu aku salin na cepat punye pasal, aku tules laa gaye tulesan cuniform,
HAHAHAHA
then aku cepad2 tidow semula
*mane bole kurang tdow


then, mak aku kol, waahh! 6.30,

'da bangun?'

'da mak, da lame da taw :) '

then siap2, pkol 7 lebey baru laa gerak,
dalam kete baru laa na bace ape aku tules tadi

'eeeiiihh?'
T______________T



aku ta paham 1 pon aku tules,
menyesal kejap!
tapi aku buad ta tahu jee, mak aku driff2 pagi2 butee,
jem sangat laa weih!
saba jee laa~

sampai je dekat ILK bukit katil toh, da pening2,
mak aku yang exctd jalan dulu,
HAHAHA
berlar-lari anak taw masuk dewan,

'waahhh, macam kosong lagi'
*cakap dalam hati jee

sekali aku turon ke bawahh!

'maakk aihhh!, ramai beno'
oke buad muke co0l jee,
datang2 teros kene jawab tesstt
alaaa,, senang jee, YE or TIDAK
banyak sangat2 soalan, perot aku da kua lagu lazy song~
HAHAHA
lapaa sangatt~

test da tamad sume menuju ke bilek interview!
owwhh, aku group 23 :)
aku kenal laa orang2 sekitar aku, mesre :)
macam da lame kenal
HAHAHA
turn interview number 10, baru number 1,
sorang jee dalam 20 minit, mmg sangat menguji kesabaran aku :)
sempat pula mereke makan,
waaahhh!
memang hebad aku sabar :)

then, sampai laa giliran aku,
sempat aku bace doa dulu sebelom masuk, sume gelak!
aku ta rase takod pon, sebabbbb~ da lame sangat tunggu, penat aku,
dengan gagah aku masuk, ade 2 org perempuan

'assalamualaikum'
*smile*
'sila duduk, please introduce urself in english :) '

.....errrrr??......

'my name is nur shazila shakri, i went to smka sharifah rodziah, i got 7a's in my spm :) '

errr..

'dapat matrik?'

huh!
*soklan yang err
dengan konfiden aku jawab :)

'dapat,dekat londang '

'ouuhh, kenape ta pergi mtrik, bagus ape, kenape datang sini?'

'sebab, saye mmg berminat dengan spa ini :) berbanding matrik , '

'kenape? nanti bole keje dengan swasta, lagi gaji banyak'

'kerja dengan kerajaan kan lagi bagus, masa depan terjamin :)'

' berikan kelebihan kerajaan berbanding swasta'

'kerajaan dapat menjamin menjamin masa depan, lagi pun kerajaan ada bonus, pencen, dan cuti :), swasta tidak dapat menjamin masa depan, siapa tahu pada masa depan, syrkt itu akn mengalami kerugian, dan tidak dapat menjamin masa depan lagi :)'

'berikan nama 2 meneri dalam jabatan'

errr...
*hetam jee

'oke, pertama menteri keewangan, dato; seri najib tun razak, ....'

'oke, lagi 1?'

-blank-
*smile*

'maaf cik, saya kurang pasti :)'

'ape yang awak tahu tentan spa?'

'spa, belajar semala 3 tawon, then, kerja dengan kerajaan ,under kementerian kesihatan'

'apakah beza antara sururhanjaya dan jabatan?'

errrr~
*oke, hentam lagi

'suruhan jaya dengan jabatan adalah di bawah penguasaan berlainan, jabatan adelah jabatan 1 unit yang berbeza..'

*HAHAHA~!
perh aku putar belit jee ayat~~

'berikan contoh suruhan jaya laen yang awak tahu'

'suruhan jaya pencegah rasuah?'

itu baru dari seorang, then dy pass pule pade aunty sebelah

'baiklah yee, sekarang kerajaan sudah melaksanakan 1 kempen, dimana setiap pelajar perempuan di kenakan suntikan untuk mencegah kanser pangkal rahim,..blaa..blaa..blaa..'

*terkebil2 jea aku denga =.=''

'apakah nama vaksin yang di suntik?'

HHAAAAA!!!
wth!!!!!!!!!!
gile laaa~~~
ouh mamamamamaa~~

'tahun ini ye start?'

'ye, da mule pade tahun lepas lagi, '

'emm, vcg? '

HAHAHA <----- dorg gelak kn aku T___T

'maaf cik, sy kurang pasti :) '

'ape pilihan awak?'

'sy berminat dalam latihan juruteknologi makmal perubatan'

'apakah kerja atau tugas sebagai seorang juruteknologi makmal perubatan?'

'oke, pertama , menganalisa.... blaa..blaa..blaa..'

'baiklah yee, selaen toh kerjaa juga untuk ... blaa..blaa..blaa..'

*aku angguk2 jee tyme neh~! hee,
*smile*

'dalam badan kita ade beberapa jenis darah , apekah jenis?'

'a, b, o, ab :) '

'universal donnor?'

'o, ;)'

'drh ape yg bole terima semua darah?'

'ab :) '

*hahaha, soklan neh bole lee kan?

'apakah specimen untuk penyakit TB?'

errr??

'kahak?'

'yee, dy gune kahak yee, blaa..blaa..bla..'

-ffuuhh~ lege :)-

'awak ta geli ke bekerja dengan najis, kahak., darah org?'

'tak! :) '

'betul ke, ? ade yg praktikal lari taw '

'alhamdulilah laa, setakat ini, sy tak elergik lagi dengan bende2 cmneh :)
bagi sy keje itu menarek , dan sy berminat! '

mereke saling berpandang dan senyum

'baik lah, terima kasih'

'sama-sama, assalamualaikum'

ffffuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhh~~~~~~~~~~~~~~`
lege gilee
lame kowt, dalam 20 minit T____T

aku salam2 kawan2 aku kt lua, then tros dapat kan mak aku kat lua, then pg makan!
HAHAHA
aku cerite laa pade mak aku,
hurmm so aku da buad yang terbaek, up to them na pilih aku ke tidak :)

so, itu laa cerite interview aku :)

just do it !
HAHAHA~!


4 comments:

qilanisa said...

woo.mencabar gile soklan tuh.kalo aku laa,,tergagap-gagap dah,nak2 yg psl menteri2 tu.haha.ok laa tu,,ko da ready,bnyk soklan ko bole jwb.insyaallah dpt punyee

officially19 said...

haha3...tergelak-gelak akak ngan ina baca...
-ina_18492-

persevere said...

qila nisa; ahaha, aku pon ta tahu lee, jujo je.,hee

akk; mmg pnt taw, hee lyn jee

Anonymous said...

agak rumit jgak interview ni... law aku la, dah pengsan da... aku x leh presure sgt.. hahaha!!!